دکوراسیون داخلی چیست؟
منظور از دکوراسیون داخلی، هماهنگسازی و طراحی مناسب فضاهای داخلی ساختمان طبق سلیقه و نیاز ساکنین است؛ به طوری که باعث شود اسباب و اثاثیه و سایر چیزها در فضاهای ساختمان جلوه بهتری پیدا کنند. دکوراسیون داخلی محدود به زیبایی و جذابیت فضا نیست، بلکه باید بهطور همزمان کارایی و عملکرد فضا را نیز بهبود ببخشد. در واقع، سبکهای دکوراسیون داخلی، باید ترکیبی از زیبایی و کارایی باشند.
از طرفی دکوراسیون داخلی پلی بین دو علم مهندسی معماری و علوم طراحی داخلی محسوب میشود و با تلفیق مهارت و هنرهای این دو رشته، فضاهایی را خلق میکند که زیبا، کاربردی و هماهنگ با سلایق و نیاز ساکنین باشد.
برای این منظور سبکهای دکوراسیون داخلی مختلفی وجود دارد که با توجه به سلیقه افراد متغیر است. در ادامه در رابطه با سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی بیشتر آشنا میشویم:
معرفی سبکهای مختلف دکوراسیون داخلی
چیدمان منزل به سبکهای مختلف، این فرصت را ایجاد میکند که با توجه به سلایق و نیازهای خود بهترین سبک را برای داشتن فضایی فوق العاده انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که برای انتخاب هر یک از سبکهای دکوراسیون داخلی، بهتر است با ویژگیها و اصول هر یک از این سبکها آشنا باشید، تا بهترین انتخاب را داشته باشید. سبک مدرن، مینیمال، بوهمی و… از پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون داخلی هستند که دارای ویژگیها و حس و حالهای مخصوص به خود هستند. در این بخش به معرفی کامل این سبکها می پردازیم تا به شما در انتخاب بهترین سبک دکوراسیون کمک کنیم.
سبک مدرن
سبک دکوراسیون داخلی مدرن که تقریبا شبیه به سبک مینیمال است، از سبکهای مناسب و ایدهآل برای افرادی است که عاشق نظم و سادگی در فضا هستند! چرا که این سبک بر خطوط صاف، نظم، سادگی و کارایی تاکید دارد. رنگهای ملایم و خنثی مانند سفید، کرم و طوسی از رنگهای اصلی این سبک محسوب میشوند. در سبک مدرن، باید از مبلمان و وسایلی با خطوط صاف و متریالهایی مانند چوب و فلز و یا شیشه استفاده شود. برای نورپردازی نیز، استفاده از نور طبیعی بهترین گزینه است. در صورت دردسترس نبودن نور طبیعی میتوان از نوارهای نوری و یا نورهای مخفی استفاده کرد.
در بین سبکهای دکوراسیون داخلی، سبک مدرن به علت استفاده از رنگهای روشن و خنثی، در کنار وسایل ساده و شیک؛ فضاهای کوچک را دلباز تر و بزرگتر نشان میدهد.
سبک مینیمال
سبک مینیمال همیشه و به خصوص در سالهای اخیر از سبکهای پرطرفدار دکوراسیون داخلی بوده است. سبک مینیمال متمرکز بر سادگی، راحتی و کارایی است. همانطور که گفته شد این سبک شباهت زیادی به سبک مدرن دارد و میتوان گفت این سبک از سبک مدرن الهام گرفته شده است.
در این سبک سعی بر این است که تمامی عناصر اضافه حذف شوند و از استفاده از وسایل غیر ضروری پرهیز شود تا فضا خلوتتر شده و حس آرامش و راحتی بیشتری داشته باشد. میتوان از المانها و اکسسوریهای مینیمال نیز برای جذابتر کردن فضا استفاده کرد.
رنگهای اصلی این سبک، رنگهای خنثی مانند کرم، طوسی و… هستند. البته میتوان از رنگهای اصلی مانند قرمز برای رنگ و لعاب دادن به فضا استفاده کرد. (البته استفاده خیلی کم و به جا)
در سبک مینیمال نیز بهتر است برای نورپردازی، از نورهای طبیعی استفاده شود. در غیر این صورت میتوان از نوارهای نوری LED ساده، آباژورهای ساده و یا نورهای مخفی به صورت خطوط منظم و صاف استفاده کرد.
مبلمان و سایر لوازم باید کاملا ساده و بدون تجملات باشند.
سبک صنعتی
سبک صنعتی از دیگر سبکهای دکوراسیون داخلی است که دکوراسیونی جسورانه و درعین حال راحت است. از ویژگیهای این سبک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فضاهای خالی و بزرگ با سقف بلند
- استفاده از فلزات، سنگ، چوب و… بدون پوشش و ساده
- پنجرههای بزرگ و سرتاسری با قابهای ساده
- استفاده از ترکیب رنگهای سرد و خنثی
- نورپردازی با لوسترهای فلزی و سیمی بلند و یا چراغهای ساده و حبابی
- استفاده از آیتمها و وسایل کهنه، پوسیده، زنگ زده و…
- اسباب و اثاثیه ساده و بدون تجملات
سبک اسکاندیناوی
سبک اسکاندیناوی از طبیعت و کشورهای حوزه اسکاندیناوی مانند سوئد، فنلاند، دانمارک و… الهام گرفته شده است. این سبک مناسب برای عاشقان سادگی و حس پاکی، آرامش و امنیت میباشد. در سبک اسکاندیناوی به دلیل سادگی و استفاده از نور طبیعی، فضایی گرم و صمیمی خلق میشود.
ویژگیهای بارز سبک اسکاندیناوی:
استفاده از نورهای طبیعی (با استفاده از پنجرههای بزرگ)
رنگهای روشن و خنثی در کنار رنگهای مکمل مانند قهوهای، سبز، خاکی و…
پنجرههای بزرگ با پردههای نازک و ساده
استفاده از لوازم جادار و مبلمان مینیمال و راحت
آیتمها و اکسسوریهای ساده، دستساز و کاربردی
سبک بوهمی
سبک بوهمی از انواع سبکهای دکوراسیون داخلی است که ریشه در فرهنگ و سبک زندگی بوهمیان (منطقهای تاریخی در اروپای مرکزی) دارد. این سبک بر آزادی، راحتی و خلاقیت تاکید دارد. قانون خاص و از پیش تعیین شدهای برای دکوراسیون به سبک بوهمی وجود ندارد و میتوانید طبق سلیقه خود از طرح های متنوع و رنگ های دلخواه استفاده کنید. در واقع در سبک بوهمی یا بوهمیان:
رنگ خاصی مد نظر نیست و طبق سلیقه ساکنین انتخاب میشود. اما معمولا از رنگهای گرم و خنثی مانند خاکستری، کرم، قهوهای، طلایی و… استفاده میشود. به عنوان رنگهای مکمل نیز میتوان از رنگهایی مانند قرمز، زرد، سبز، آبی و… استفاده کرد.
الگوهای استفاده شده در این سبک، بیقائده هستند و طرح خاصی ندارند. در این سبک، لایههای زیاد و روی هم مورد توجه قرار میگیرد؛ برای مثال چندلایه روتختی، چندلایه پرده و… .
معمولا از پارچههای مانند کناف برای مبلمان و اکسسوریها استفاده میشود.
عناصر دستساز و آیتمهایی مانند اشیای قدیمی، مکرومهبافی، انواع فرشینه و تابلو، لوسترهای حصیری و… در سبک بوهمی جایگاه ویژهای دارند.
استفاده از گیاه با ویژگیهای سبک بوهو همخوانی دارد. گیاههای همچون پتوس، سرخسها، کالاتیا، برگ انجیری و… برای سبک بوهو مناسب است.
سبک تلفیقی
چیدمان منزل به سبکهای مختلفی انجام میشود اما سبک تلفیقی از سبکهایی هست که این روزها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. دکوراسیون به سبک تلفیقی یا همان دکوراسیون بیقانون از ترکیب چند نوع دکوراسیون ایجاد میشود. طبق نظر دکوراتورها سبک تلیفی باید ترکیب 2 الی 4 سبک مختلف باشد. در این سبک میتوان از انواع مختلف متریالها و رنگها استفاده کرد و سبک واحدی مدنظر نمیباشد؛ اما نکته مهم این است که نباید هماهنگ بودن اجزاء از بین برود.
مبلمان و اثاثیه در این سبک باید راحت، کاربردی و درعین حال جذاب باشد. در انتخاب پرده، فرش و… بهتر است بافتی را انتخاب کنید که ساده و یا دارای اشکال هندسی باشد. همچنین سعی کنید از آیتمها و اکسسوریهای متنوع در دکوراسیون خود استفاده کنید.
جمع بندی
انتخاب دکوراسیون داخلی در بین انواع مختلف سبکهای دکوراسیون، تصمیمی است که باید طبق نیاز، سلیقه، بودجه و فضای شما گرفته شود. توصیه میکنیم با بررسی ویژگیهای هریک از سبکهای دکوراسیون داخلی، سبکی را انتخاب کنید که بر آرامش و روحیه شما تاثیر مثبت بگذارد. در صورت نیاز میتوانید با طراحان داخلی و متخصصان دکوراسیون مشورت کنید و از آنها برای جذابتر و راحتتر کردن فضای خود راهنمایی بگیرید.